• РАБОТНО ВРЕМЕ
  неделя 8:00ч.–20:30ч.
  понеделник 7:00ч.–21:30ч.
  вторник 7:00ч.–21:30ч.
  сряда 7:00ч.–21:30ч.
  четвъртък 7:00ч.–21:30ч.
  петък 7:00ч.–21:30ч.
  събота 8:00ч.–20:30ч.
 • +359 89 944 7149

NEWS

10 причини да започнете да спортувате

By Gym61 | In Разни | on January 2, 2024

Чудиш ли се още, дали да прекрачиш прага на фитнес залата? Все още ли смяташ, че ежедневието ти е прекалено натоварено и „просто няма кога“? Или пък си от хората, които смятат, че тренировките са само за сваляне на излишни килограми?

Надяваме се, че следващите десет аргумента ще те убедят, че да започнеш да спортуваш е най-правилното решение за теб. Независимо на колко си години, с какво се занимаваш и колко много работа имаш.

Спортът ще ти даде толкова много – емоция, хъс, борбеност,  хармонично тяло, позитивизъм, енергия и приятни контакти. А изисква от теб единствено и само да му отделяш  няколко часа седмично. Сделката си заслужава.

За да те мотивираме да започнеш по-активен начин на живот още от днес, сме ти подготвили десет основателни причини:
Още ли се чудиш, дали да започнеш да идваш в залата? Не си сигурен как и кога да вместиш тренировката в графика си. Това ще ти донесе много повече от свалянето на няколко излишни килограма и изграждането на мускули.  Даваме ти няколко основателни причини, за да ти помогнем с взимането на това решение.

10. Ще подобриш паметта си.
Физическата активност има пряка връзка с доставката на кислород в мозъка. Изследвания сочат, че тренировките подобряват паметта и ти помагат да учиш по-добре.
memory

9. Ще подобриш стойката си.
Правилната стойка е едно от най-важните неща,  гарантиращи комфорт през деня и спокоен сън през нощта. За да я постигнеш е необходимо да поработиш системно за мускулатурата на гърба и коремните мускули. Физическите натоварвания ще подпомогнат стойката ти, когато ходиш, седиш или стоиш изправен.   За това, че трябва да стоим правилно, всички сме чували, за да го постигнем на практика е необходимо е да поработим системно за мускулатурата на гърба и коремните мускули.  Това би помогнало да подобрим стойката си по време на ходене, седене или стоене прави.
stoika

8. Ще бъдеш по-уверен.
Очевидно с тренировките ще изглеждаш по-добре, но не това е единственото нещо, заради което ще си по-уверен. Упражненията ще те карат да се чувстваш удовлетворен и по-социален. Дори и да не видиш внезапна промяна в тялото си, усилията ще те накарат да се почувстваш по-добре.
uveren

7. Ще намалиш стреса.
Стресът в ежедневието ти е неизбежен. Всеки ден се сблъскваш с проблеми в работа, нерви в семейството, ужасният трафик, несигурност, фалити на банки и какво ли още не. Всичко това води до емоционални смущения, които в нередки случи са причина и за телесни заболявания. Не можеш да избягаш от стреса, но можеш ефективно да му противодействаш. Как? Елементарно – с физически тренировки. Когато си активен, организмът ти отделя ендорфин (може да обясниш с две-три думи какво е това)….  Всички сме подложени на стрес, понякога е  заради натоварен ден на работното място, понякога става въпрос за сериозен хроничен проблем . Стресът действа опустошително на мозъка ни, но тренировките са перфектен начин за противодействие. Когато сме активни се освобождава ендорфин, естественият начин по който тялото ни се бори със стреса. Занимавайки се с тренировката, умът ти автоматично се абстрахира от нещата, които са ти причинили това състояние. ефект.
stress

6. Ще подобриш съня си.
Ако страдаш от безсъние или неспокоен сън е задължително да включиш спорта в ежедневието си. Ако страдаш от безсъние, или понякога имаш проблеми със спокойния сън, може би е време да включиш спорт в ежедневието си. Изследвания сочат, че системните тренировки (натоварвания) подобряват качеството на съня. Изключение правят тренировките късно вечер, които могат да доведат до обратния ефект те може да ти докарат обратният ефект.
sleep

5. Ще имаш повече енергия.
Системните тренировки ще те тонизират и ще увеличат продуктивността ти многократно. Ще се чувстваш енергичен и мотивиран през целия ден. Изследвания доказват, че тренировката в обедната почивка кара хората да са по-концентрирани и продуктивни до края на работния ден. Може да ти изглежда, че тренировките ще те оставят без енергия; но всъщност истината е, че системните упражнения те тонизират и се чувстваш енергичен през целият ден. Има изследвания, които доказват, че тренировката в обедната почивка кара хората да са по-концентрирани и продуктивни до края на работния ден.
nrg

4. Ще подобриш сексуалният си живот.
Да, естествено, че е проучвана зависимостта между спорта и секса. Изводите, разбира се са в полза на спортуващите. Резултатите сочат, че тренировките повишават сексуалните желания и понижават риска  при мъжете от еректилна дисфункция при мъжете. В следствие на подобрената циркулация на кръвта ще нарушите тишината в спалнята   вероятно в следствие на подобрената циркулация на кръвта.

3. Ще бъдеш по-здрав.
Доста по-рядко ще се сблъскватеш с неприятните настинки. На никой не му харесва да се разболява и тук отново идват на помощ системните занимания в залата.  Изследване показва, че при активно спортуващите хора имат съществува два пъти по-малка вероятност да настинат, от колкото при  хората, непрактикуващи спорт които не практикуват спорт.
health

2. Ще живееш по-дълго.
Не е тайна, че здравословният начин на живот ще ти помогне да живееш по-дълго, но може би ще те изненада колко по-дълго. Едно изследване сочи, че тренировките могат да удължат живота ти, точно толкова, колкото отказването на цигарите. Факт е, че обездвижването ни убива бавно. Няколко тренировки в седмицата обаче могат да компенсират негативите на „седящите“ професии.
happy senior cyclist

1. Ще бъдеш по-щастлив.
Всички тези причини заедно, ще те направят доста  един по-щастлив човек . По време на  При тренировка мозъкът ти произвежда хормонът на щастието – ендорфин. В университета на Бристол са установили, че настроението на човек е чувствително по-добро в дните, в които е имал физически упражнения. Така че зарежи извиненията и намери начин да вмъкнеш тренировка в ежедневието си. Скоро ще се чудиш как си живял преди да започнеш с активният си начин на живот.
happy

No Comments to "10 причини да започнете да спортувате"